Daarom zeg Ik u: Wees niet bezorgd over uw leven, over wat u eten en wat u drinken zult;
ook niet over uw lichaam, namelijk waarmee u zich kleden zult.
Is het leven niet meer dan het voedsel en het lichaam meer dan de kleding?
Kijk naar de vogels in de lucht: zij zaaien niet en maaien niet,
en verzamelen niet in schuren; uw hemelse Vader voedt ze evenwel;
gaat u ze niet ver te boven?

Mattheus 6:25-26

Iemand vroeg aan mij, ik hoef toch niet van alles te doen om God beter te leren kennen? God is zo groot Hij kan zichtzelf aan mij laten zien op mijn manier, Hij heeft mij gemaakt toch? Ik zij dat klopt, dat kan Hij.

Als voorbeeld vroeg ik de jongen, als je mij beter wil leren kennen doe gaat dat het beste? Is dat als ik je vertel wie ik ben, waar ik woon en wat ik doe of is dat als ik je meeneem en mijn wereld laat zien?

U kunt zijn antwoordt misschien wel raden. Ik daag u uit om met mij mee te gaan en een stukje te ontdekken van de grootheid van God die tot nu toe verborgen voor ons was.

God is zo ongelooflijk groot en Zijn koninkrijk is zo anders dan wij met ons verstand kunnen bedenken. Wat zou je ervan vinden om je aan Hem over te geven en Zijn hand aan te pakken en met Hem mee te gaan, en tegen Hem te zeggen Heer laat Mij U wereld zien, ik wil U leren kennen.

Maar Hij trok Zich terug. Hij wilde ergens alleen zijn om te bidden. Lukas 5:16

Als Jezus het nodig heeft om tijd met God door te brengen, volgen wij Zijn voorbeeld.

Kom in contact met je Maker

 

Wat nemen we niet mee:

Het leven in en met de natuur, de vorm van onze retraites brengt je terug naar hoe God het bedoeld heeft. God wil een intieme relatie met jou zodat jij zijn liefde kan ontvangen. Het geeft je vrede en inzicht, wijsheid waarheid en rust. Telefoons, horloges, laptops, camera’s, werk, alles laten we deze dagen achter.

Zo richten we ons volledig op God en onze relatie met Hem.

 

 

All incl. 5 daagse Wiltplukvasten retraite

”de Hemelse voedselbank”

€575,- per persoon.

Er is plaats voor 6 duo’s of 6 individuele personen vol=vol

Zie de data in de agenda en geef je op

door ons een mailtje te sturen.

Wat heb je nodig? wat moet je meenemen?

  • Kleren voor buiten die vies mogen worden
  • Lekker zittende schone kleding ( bijv. trainingspak, sloffen of lekkere sokken) voor binnen
  • stevige schoenen voor in het bos en tussen de dieren
  • slippers, instapschoenen of klompen voor makkelijk overgang binnen buiten in de avond/nacht
  • Bijbel, schrift, pen, potloden (om in je bijbel te arceren en te noteren)
  • Badkleding en badlaken
  • toiletspullen ( we dagen je uit om alleen mee te nemen wat echt nodig is)

Werkwijze

Er staat veel in de bijbel verteld over vasten en wat de uitwerking hiervan is. Deze dagen duiken we de bijbel en de natuur in om Gods woord te lezen, ervaren, en toepassen in ons leven. We doen dit doormiddel van Exodus 16:4

Toen zei de Here tegen Mozes: ‘Luister, Ik zal voor hen brood uit de hemel laten regenen. Iedereen mag elke dag net zoveel eten verzamelen als hij die dag nodig heeft. Ik zal hen daarmee op de proef stellen om te zien of zij mijn opdrachten uitvoeren.

Manna was het voedsel dat God aan de Israëlieten gaf toen ze door de woestijn trokken na de uittocht uit Egypte. Het woord manna betekent “Wat is dat?” in het Hebreeuws. Manna wordt in de Bijbel ook beschreven als het ‘brood van de hemel’, ‘maïs van de hemel’, ‘voedsel van engelen’ en ‘geestelijk vlees.

‘Nee,’ antwoordde Jezus, ‘want in de Boeken staat dat eten niet het belangrijkste is, maar dat de mens ook leeft van ieder woord dat God spreekt.’ Mattheüs 4:4

Elke dag brengen we tijd door met God in de natuur en kijken we wat Hij voor ons heeft. Wat verteld God ons door Zijn schepping en wat mogen en kunnen wij tot ons nemen waar we nog geen weet van hadden. We verzamelen elke dag eten uit de natuur en maken dat klaar. God geeft ons geestelijk en lichamelijke te eten in deze 5 dagen. We geven ons over aan Hem.