“Vraag het maar aan de dieren, zij zullen het jullie wel uitleggen, vraag het de vogels, zij zullen het jullie vertellen, of laat de aarde het vertellen of de vissen uit de zee. Zij allen erkennen dat de Here alles zo heeft gemaakt.”

Job 12:7-9

Coaching met Ezels ook bekend als Asinotherapie

 

Onthaasten & grenzenstellen

Ezels helpen je onthaasten en de dingen van een andere kant te bekijken. Ezels hebben het talent om gevoelens bij mensen los te maken waar je soms zelf geen weet van had. Ezels zijn intelligente sociale dieren, ze zijn oplettend, voorzichtig en weten wat ze willen. Ze zijn geduldig en hebben een groot knuffel gehalte. Ze slagen erin om te schitteren in hun eenvoud. Ezels weten hoe ze grenzen aan kunnen geven en dat doen ze ook, ze weten wat ze willen maar vooral wat ze niet willen.

 

Communiceren &  Samenwerken

Ezels kunnen erg gehecht zijn aan elkaar, vriendschap is heel belangrijk. In de kudde heeft elke ezel wel een maatje dat niet van zijn zijde wijkt. Ze kiezen ervoor om samen te eten, drinken en op stap te gaan. Ezels kunnen sterven van verdriet als het maatje overlijd. Als mens kunnen we een voorbeeld nemen aan ezels! De verbondenheid met hun soortgenoot is groot en oprecht. Ezels zijn trouw en leergierig en geven met hun aanwezigheid plezier, troost en vrolijkheid

Ezels zijn ook gewoontedieren. Zo lopen ze altijd op het zelfde paadje en houden zich aan hun vaste plekjes in de stal of daarbuiten. Hun rangorde bepaalt wie voorop loopt of wie eerst mag eten. De reputatie van ezels dat zij eigenzinnige dieren zijn, heeft te maken met hun intelligentie en voorzichtigheid.

 

Emoties herkennen & er mee leren omgaan.

Ezels communiceren via hun lichaamstaal en handelen vanuit instinct. Uit de stand van de oren kunnen we lezen in welke gemoedstoestand ze zich bevinden. Ezels zijn in tegenstelling tot paarden geen vluchtdieren. Ze zijn daardoor niet met dwang te porren als men ze wil aandrijven in situaties waar zij gevaar in zien. De eerste ingeving bij gevaar is bijvoorbeeld niet vluchten, maar blijven staan: ze kalmeren, reguleren en onthaasten.

Trainingen Zorginstellingen & Coaches

United Souls zet dieren bewust in als therapie en coach methode om een onbewust proces bij mensen te activeren. Dieren dragen bij aan de (emotionele) ontwikkeling en kunnen waardevol zijn als een ondersteuning bij zorg of behandelplannen. De effectiviteit in sessies wordt verhoogd en er kan gericht toegewerkt worden naar veranderingen bij het individu en in het systeem van een persoon.
United Souls biedt zorginstellingen en coaches met veel enthousiasme de unieke methoden Asinotheraptie & coaching aan, gewoon omdat het werkt!