Wéér zeg ik het u: als er twee van u op de aarde eenstemmig zijn over elke zaak waarom zij vragen zal die hun geworden van bij Mijn Vader die in de hemelen is. Want waar twee of drie samengebracht zijn in Mijn naam, daar ben Ik in hun midden!

Mattheüs 18:19-20

Monique

 

Monique Simonsz-Vermeer, oprichter en eigenaar

Monique groeide op tussen de Veluwse boerderijen. Van jongs af aan heeft ze een sterke band met de natuur en de vele dieren om haar heen. Ze wilde vee verloskundige worden, maar dat zou volgens haar niet samen gaan met een gezinsleven en het loonbedrijf van haar man Alex. Ze koos om thuis te kunnen zijn voor de kinderen en bouwde hier omheen haar passie met dieren en natuur uit tot een Zorg en Trainingsbedrijf. De omgeving en haar creativiteit in het huis en op het erf bracht genoeg ruimte voor mens en dier zo leeft Monique haar passie uit. Ze investeerde vele jaren aan training en scholing op het gebied van therapeutisch, coachend werken met dieren. Ze volgt meerdere bijbelscholen, onderwijs en trainingen omdat ze honger heeft naar een levende relatie met God en ze dit wil delen en doorgeven aan anderen.

Vera

 

Vera Van Harselaar, rechterhand van Monique

Ik ben altijd opgegroeid met dieren en ben dan ook een opleiding gaan doen binnen deze sector. Tijdens een stage kwam ik erachter dat ik het eigenlijk ook heel leuk vind met mensen, waardoor ik verder ging in de richting “Dieren in de zorg “. Het dieren inzetten voor mensen met een beperking. De invloed die een dier heeft op een mens is zo bijzonder. Een dier geeft rust en oordeelt nooit. Ook spiegelen dieren de mens, waardoor het innerlijk van de mens beter naar voren komt. Zo ben ik in 2016 terecht gekomen bij United Souls, de plek waar mens en dier samen komen, eerst als weekendhulp en later als hoofdbegeleider en gezinshuis-ouder. Monique en ik delen compassie voor onze eerste liefde, namelijk Christus, dit willen we ook graag delen met anderen, doormiddel van workshops, programma’s en retraites. Op het terrein zul je mij tegenkomen tijdens werkzaamheden of bij de verschillende programma’s en activiteiten, waar ik een helpende of leidende rol heb.

 

Werkwijze

United Souls staat voor ‘hersteld en verenigd. Ons doel is om mensen te bereiken met het evangelie zodat het contact tussen de mens en zijn Maker verenigd wordt en er herstel komt in pijn, verdriet, angst, afwijzing, boosheid, eenzaamheid, relaties

We verbinden Gods woord de natuur in al zijn seisoenen en jou persoonlijke leefwereld in tal van verrassende voorbeelden en praktische toepassingen. Contact met dieren en de natuur zorgt voor contact met je eigen natuur. Bij United Souls is het leven, werken en zorgen met en voor de dieren en de natuur het praktische middel om inzicht te geven.

Dieren leven in het hier en nu, ze reageren op wat ze voelen, horen, zien en ruiken. Bomen, planten en gewassen hebben allerlei seizoenen die acties van ons kunnen vragen. Het weer is iets waar we geen invloed op hebben maar toch mee samen werken.  Wij mensen handelen vaak vanuit automatismen en aangeleerde patronen. Daar zijn we ons lang niet altijd van bewust. Het leven in en met de natuur en de dieren houden ons een spiegel voor. Zo krijgen we inzicht in ons (aangeleerde) gedrag, drijfveren en gevoelens.

Wij zetten de natuur en dieren in als metafoor dit zorgt ervoor dat je inzicht krijgt en dit overal weer in terug gaat ontdekken en zien.

Door te doen en te ervaren door waar te nemen en te overdenken door te bekijken en door actief te oefenen heb je een kist vol gereedschap om mee te nemen naar huis en al het geleerde in te zetten in jou persoonlijke leven.