Hij zei: ‘Hebt u niet gelezen dat de schepper de mens bij het begin mannelijk en vrouwelijk heeft gemaakt? En dat Hij gezegd heeft: “Daarom zal een man zich losmaken van zijn vader en moeder en zich hechten aan zijn vrouw, en die twee zullen één lichaam zijn”? Ze zijn dus niet langer twee, maar één. Wat God heeft verbonden, mag een mens niet scheiden.’

Mattheüs 19:4-6

Toen geluk nog heel gewoon was, terug of op weg naar hoe het bedoelt is

Het is niet ongewoon dat een relatie een tijdje minder loopt of stroever gaat. Het wordt een probleem als partners of familieleden uit elkaar groeien en elkaar niet goed meer begrijpen.
Wat leert de Bijbel ons hierover? Welke middelen rijkt God aan voor een hechte relatie?

United Souls verzorgt relatietrainingen voor iedereen die zijn of haar relatie wil verbeteren of verdiepen. Het woord van God vormt de kern van onze trainingen, gecombineerd met diverse creatieve en uitdagende oefeningen krijg je inzicht en handvatten om samen mee aan de slag te gaan.

Trainingen met dieren

Dieren spelen een belangrijke rol in onze trainingen. Met hun natuurlijke, instinctieve gedrag houden ze ons een spiegel voor. De interactie tussen mens en dier leidt dikwijls tot belangrijke inzichten. Thema’s die in de trainingen aan bod kunnen komen zijn:

 • Vergeving, loslaten, overgave
 • Lichaamstaal, contact
 • Wederzijds begrip
 • Seksualiteit
 • Angst, afwijzing, schaamte
 • Boosheid, agressiviteit
 • Verslaving
 • Opvoeding
 • Negatieve gedachtenpatronen doorbreken

All incl. 5 daagse huwelijk retraite €1150,- voor twee personen.

Er is plaats voor 6 duo’s per midweek vol=vol

Zie de data in de agenda en geef je op door ons een mailtje te sturen.

 


 

Wat heb je nodig? wat moet je meenemen?

 • Kleren voor buiten die vies mogen worden
 • Lekker zittende schone kleding ( bijv. trainingspak, sloffen of lekkere sokken) voor binnen
 • stevige schoenen voor in het bos en tussen de dieren
 • slippers, instapschoenen of klompen voor makkelijk overgang binnen buiten in de avond/nacht
 • Bijbel, schrift, pen, potloden (om in je bijbel te arceren en te noteren)
 • Badkleding en badlaken
 • toiletspullen ( we dagen je uit om alleen mee te nemen wat echt nodig is)
 • een zetje nette kleding voor een bijzondere man & vrouw avond

 

Wat nemen we niet mee:

Het leven in en met de natuur, de vorm van onze retraites brengt je terug naar hoe God het bedoeld heeft. God wil een intieme relatie met jou zodat jij zijn liefde kan ontvangen. Het geeft je vrede en inzicht, wijsheid waarheid en rust. Telefoons, horloges, laptops, camera’s, werk, alles laten we deze dagen achter.

Zo richten we ons volledig op God, en onze relatie met Hem en onze partner.

Bijbelse feesten & Joodshuwelijk ritueel

info komt nog

Werkwijze

We verbinden Gods woord de natuur in al zijn seisoenen en jullie als man en vrouw persoonlijk en samen als eenheid in eenheid met God, in tal van verrassende voorbeelden en praktische toepassingen. Contact met dieren en de natuur zorgt voor contact met je eigen natuur en met je partner. Het leert gericht zijn op God en je te laten leiden door de Heilige Geest.

We gaan terug naar de Hof van Eden om te ervaren wat Gods originele plan is voor ons leven en huwelijk. Ook trekken we de woestijn in en is hier de mogelijkheid om te leren wat dit betekend en wat we kunnen meenemen uit de woestijn. We kijken naar het woord van God in het Engels zo pakkend:

“B.I.B.L.E.” staat voor “Basisinstructies voor het verlaten van de aarde”. Net zoals een gebruiksaanwijzing van een nieuw apparaat dat is, dient de Bijbel als onze gebruikershandleiding tijdens onze tijd hier op aarde. Het geeft instructies over hoe te leven en te werken, inclusief ons doel en ontwerp. Het laat de ondoorgrondelijke liefde, Genade en wijsheid van God zien. De waarheid over jou bestaan en hoe je door Jezus aan te nemen als je Redder en Verlosser weer terug kan naar een levende relatie met God, door Jezus te volgen en van Hem te leren kom je weer in verbinding met je Maker de handleiding is er de sleutels liggen klaar God is en blijft dezelfde,

In Genesis 3:8-9 lezen we:

Die avond hoorden zij de Here God door de hof wandelen en zij verborgen zich snel tussen de bomen. De Here God riep: ‘Adam, waar ben je?’

De vraag is wat doe jij als Hij je zoekt?

Het leven in eenvoud terug naar de ‘’Basis instelling” in de natuur en met de dieren is ons praktische middel om inzicht en handvatten te geven voor een Huwelijk naar Gods hart

Dieren leven in het hier en nu, ze reageren op wat ze voelen, horen, zien en ruiken. Bomen, planten en gewassen hebben allerlei seizoenen die acties van ons kunnen vragen. Het weer is iets waar we geen invloed op hebben maar toch mee samen werken.  Wij mensen handelen vaak vanuit automatismen en aangeleerde patronen. Daar zijn we ons lang niet altijd van bewust. Het leven in en met de natuur en de dieren houden ons een spiegel voor. Zo krijgen we inzicht in ons (aangeleerde) gedrag, drijfveren en gevoelens.

Door te doen en te ervaren door waar te nemen en te overdenken door te bekijken en door actief te oefenen heb je een kist vol gereedschap om mee te nemen naar huis en al het geleerde in te zetten in jou persoonlijke leven.