De liefde is geduldig, de liefde is vriendelijk, de liefde is niet jaloers. Zij doet niet gewichtig en is niet trots, zij kwetst niet, is niet egoïstisch en voelt zich nooit beledigd, zij neemt niemand iets kwalijk, zij is niet blij met onrecht, maar juist met de waarheid.
De liefde beschermt altijd, heeft altijd vertrouwen, verwacht het altijd van God en houdt stand.

1 Korintiërs 13:4-7

Een Huwelijk zoals God het bedoeld heeft

 

Eén op de drie huwelijke gaat stuk en wordt afgebroken. Dit ook onder de christenen. We weten niet meer hoe we relaties moeten aangaan of hoe we deze kunnen onderhouden of versterken. Er is een groot tekort aan ouders die zelf de principes van God toepassen en doorgeven aan hun kinderen. Dit omdat ze deze zelf ook niet geleerd hebben of leefden met God vanuit religie i.p.v. uit relatie. Dit is geen verwijt aan iedereen die dit leest maar een oproep om te laten weten dat dit niet is wat Gods plan is met het huwelijk.

 Wie heeft welke rol? Wat is de visie van jouw bedrijf? Wie heeft welke kwaliteiten? Hoe wil je ontwikkelen als team? Hoe haal je het beste uit je medewerkers? Deze vragen zijn tegenwoordig populair en waardevol in de maatschappij, om zo een goede werkplek te creëren en de medewerkers op de juiste plekken te kunnen inzetten en kwaliteit te laten leveren.

Waar we aan voorbij gaan is de bron waar je ontwikkeling begint. Dat is bij je opvoeding in het gezin waar je geboren wordt en opgroeit, met je vader en moeder als vertrouwenspersoon, leeraren en verzorgers en heel belangrijk het voorbeeld dat je kan volgen.

Ik ben de deur en wie door Mij binnenkomt, zal gered worden. Hij zal in en uit kunnen gaan en voedsel vinden. De dief komt alleen om te stelen, te doden en te vernietigen. Ik ben gekomen om mijn schapen leven in overvloed te geven. Johannes 10:9-10

Jezus zegt als je Mij kent en bij Mij komt zal ik je voedsel geven elke keer weer als je bij Mij komt oneindig. Hij zegt eigenlijk, overleg alles met Mij ik zal je altijd helpen en je vertellen wat je kan doen kom maar met al je vragen. Jezus is het voedsel waar je jezelf mee kan vullen. Als jij weet wie je bent in Hem en je kan genade, liefde, rust, waarheid en leven ontvangen, hoef je niet verder te zoeken en kun je wat je ontvangt doorgeven aan je partner en zo elkaar tot zegen zijn, aanvullen, opbouwen en helpen.

Wat kan je verwachten

Modeling = (leren door na te doen wat je voor gedaan wordt)

We nemen als voorbeeld de 7 Bijbelse feesten zoals God deze ingesteld heeft parallel hierop nemen we de joodse bruiloft zoals in de bijbel beschreven en ingesteld. Hoe passen we de lessen van deze twee toe in ons leven en ons huwelijk.

Samenwerken:
Samenwerken is niet altijd hetzelfde als ‘samen werken’. We gaan dit aspect onderzoeken door de omgang met paarden. De interactie tussen mens en paard staat centraal. Paarden zijn kuddedieren en dat is leerzaam om te observeren. Je krijgt inzicht in het functioneren van jezelf je partner en jullie als team.

Effectief communiceren:
Je krijgt inzichten in de verbale & non-verbale communicatie van jezelf en je partner. Er worden gerichte opdrachten uitgevoerd om een zo effectief mogelijke communicatie te creëren.

Voorbeelden van de praktische opdrachten hiervoor zijn:

  • Houtbewerken bijv. maken van een lepel of tafeltje uit een boomstam.
  • Opdrachten met onze dieren.
  • Samen schilderen.
  • Onze wol bewerken bijv. maken van een wollen kussen, bijbelhoes of lamp.
  • Het maken van graspapier.
  • Het zoeken en bereiden van eten bijv. Brandnetelsoep of eikeltjes meel, zelfgemaakte pesto en paddenstoelen ragout
  • Vuur maken, vlot maken, shelter maken.
  • Buiten eten koken.
  • Speurtocht.
  • Een romantische avond verzorgen voor je partner in de buitenlucht.

Onthaasten en Rust:

Zelf eten vinden in de natuur en samen klaarmaken. Het geeft je inzichten in je omgeving waarvan je geen weet had. Samen werken als kameraden geeft vernieuwde of nieuwe inzicht in elkaar. Het zijn in de natuur en met onze dieren geven in zicht in hoe in de rust te komen en zo ruimte te ontvangen voor alles wat je normaal niet ziet of opmerkt. Geen afleiding door telefoon of andere apparaten maar samen zijn, lezen en leren, praten en ontdekken, danken en zingen, huilen en loslaten, lol hebben, schuilen samen delen en ontvangen.

Werkwijze

We verbinden Gods woord de natuur in al zijn seisoenen en jullie als man en vrouw persoonlijk en samen als eenheid in eenheid met God, in tal van verrassende voorbeelden en praktische toepassingen. Contact met dieren en de natuur zorgt voor contact met je eigen natuur en met je partner. Het leert gericht zijn op God en je te laten leiden door de Heilige Geest.

We gaan terug naar de Hof van Eden om te ervaren wat Gods originele plan is voor ons leven en huwelijk. Ook trekken we de woestijn in en is hier de mogelijkheid om te leren wat dit betekend en wat we kunnen meenemen uit de woestijn. We kijken naar het woord van God in het Engels zo pakkend:

“B.I.B.L.E.” staat voor “Basisinstructies voor het verlaten van de aarde”. Net zoals een gebruiksaanwijzing van een nieuw apparaat dat is, dient de Bijbel als onze gebruikershandleiding tijdens onze tijd hier op aarde. Het geeft instructies over hoe te leven en te werken, inclusief ons doel en ontwerp. Het laat de ondoorgrondelijke liefde, Genade en wijsheid van God zien. De waarheid over jou bestaan en hoe je door Jezus aan te nemen als je Redder en Verlosser weer terug kan naar een levende relatie met God, door Jezus te volgen en van Hem te leren kom je weer in verbinding met je Maker de handleiding is er de sleutels liggen klaar God is en blijft dezelfde,

In Genesis 3:8-9 lezen we:

Die avond hoorden zij de Here God door de hof wandelen en zij verborgen zich snel tussen de bomen. De Here God riep: ‘Adam, waar ben je?’

De vraag is wat doe jij als Hij je zoekt?

Het leven in eenvoud terug naar de ‘’Basis instelling” in de natuur en met de dieren is ons praktische middel om inzicht en handvatten te geven voor een Huwelijk naar Gods hart

Dieren leven in het hier en nu, ze reageren op wat ze voelen, horen, zien en ruiken. Bomen, planten en gewassen hebben allerlei seizoenen die acties van ons kunnen vragen. Het weer is iets waar we geen invloed op hebben maar toch mee samen werken.  Wij mensen handelen vaak vanuit automatismen en aangeleerde patronen. Daar zijn we ons lang niet altijd van bewust. Het leven in en met de natuur en de dieren houden ons een spiegel voor. Zo krijgen we inzicht in ons (aangeleerde) gedrag, drijfveren en gevoelens.

Door te doen en te ervaren door waar te nemen en te overdenken door te bekijken en door actief te oefenen heb je een kist vol gereedschap om mee te nemen naar huis en al het geleerde in te zetten in jou persoonlijke leven.