Beeldlogo United Souls

“Dagbesteding in een unieke omgeving, waarin iedereen zichzelf kan én mag ontplooien”.

Dagbesteding

Dagbesteding op de zorgboerderij voor mensen met een zorgvraag, jong en oud. Wij bieden een breed scala aan activiteiten op de ‘Zorghoeve’. Door goed te kijken naar mogelijkheden en wensen van de deelnemer, wordt een passende taak gevonden. Een van de belangrijkste taken is de zorg voor onze dieren. De dieren worden doelgericht ingezet om de (emotionele en of sociale) ontwikkeling van deelnemers te stimuleren. Naast het werken met dieren bieden we op de ‘Zorghoeve’ een gevarieerd aanbod van binnen- en buitenactiviteiten aan.

Onze begeleiders zijn gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met een ontwikkelingsbeperking en/of gedragsproblematiek als ADD, ADHD, autisme-spectrumstoornis, Syndroom van Down, hechtingsproblematiek, stressklachten, burn-out, e.d. en zijn ervaren professionals vanuit diverse vakgebieden: pedagogiek, jeugd/jongerenwerk, beeldende kunst, paardrijles en equitherapie.

Wij werken met een open visie, mensgericht en niet volgens protocol.

We brengen eerst de deelnemers en de dieren samen. Van hieruit werken we verder naar de individuele doelen die kunnen worden bereikt door het opstellen van een persoonlijk zorg- en ontwikkelingsplan (waarbij rekening wordt gehouden met het tempo dat past bij de deelnemers) en met de inzet van onze paarden, ezels en andere dieren.

Er is geen wachttijd voor dagbesteding.

Vraag informatie aan:

  Dagbesteding aanvragen?

  Stap 1

  Download een van deze formulieren:
  Aanvraagformulier Zorg Volwassenen
  Aanvraagformulier Zorg Kinderen

  Stap 2

  Vul het formulier in en mail het naar info@unitedsouls.nl

  Stap 3

  We nemen zsm contact op en bespreken de zorg op maat en hoe we die kunnen inzetten.

  Stap 4

  We spreken een datum af wanneer u kunt komen kijken/meelopen bij de zorghoeve

  Werkwijze

  Ieder mens is uniek. Daarom zoeken wij naar de juiste manier om inzicht in en kwaliteiten van iemand naar boven te brengen. Mens en dier worden aan elkaar gekoppeld door middel van oefeningen. Hierdoor wordt het gedrag van de mens gespiegeld en komen knelpunten aan het licht. Individuele doelen, zoals samenwerken, initiatief nemen, gestructureerd werken en zelfvertrouwen worden bereikt door de ruimte, natuur en rust die mensen bij ons vinden. Met elkaar onderhouden we de Zorghoeve met (creatieve) en seizoensgebonden activiteiten.