Beeldlogo United Souls

“Dieren oordelen niet. Zij zien jou zoals je bent en helpen je een stukje verder in het leven.”

Methode en theorieën

De begeleiders van United Souls zijn geschoold, gecertificeerd en gediplomeerd met betrekking tot de volgende methoden.

Teken je Gesprek 
Een krachtige methode om de hulpvraag te verhelderen en oplossingen te verkennen. Een probleem wordt tot de kern teruggebracht en in samenvattende bewoordingen en passende kleuren weergegeven. Dit leidt tot meer overzicht en perspectief.

Centered riding 
Deze manier van paardrijden bevordert de natuurlijke balans tussen lichaam en geest. Het leert je samen met je paard te bewegen, je coördinatie te verbeteren en je lichaamsgevoel te ontwikkelen.

Freestyle 
Het Freestyle systeem is een trainingsmethode voor paard en mens. De oefeningen zijn gericht op het herkennen van lichaamstaal, van mens en dier. Het dier is hierbij onze spiegel en leraar.

Integrated horsemanship 
Werken met paarden, zowel op de grond als op het zadel, vergt goed leiderschap en efficiënte communicatie. Paarden en mensen communiceren met hun lichaamstaal. Doordat wij verbaal ingesteld zijn, klopt onze lichaamstaal niet altijd bij wat we voelen of willen. Paarden voelen dat haarfijn aan en spiegelen ons gedrag. Dit is een krachtig middel om congruent te leren communiceren.

Equitherapie
Bij equitherapie wordt het contact met het paard gebruikt om therapeutische effecten te bereiken. Paarden voelen precies aan wat er in mensen omgaat en kunnen daardoor als ‘spiegel’ fungeren. Equitherapie kan effectief zijn bij kinderen met een autistische stoornis en kinderen met een vertraagde ontwikkeling. Volwassenen komen eveneens baat hebben bij equitherapie, bijvoorbeeld bij verslavingsproblemen of depressieve klachten. Equitherapie wordt ook toegepast bij relatietherapie.

Asinotherapie
Asino is een ander woord voor ezel. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen met mentale en fysieke belemmeringen gestimuleerd worden, wanneer ze gebruik maken van asinotherapie. Kinderen met autisme bijvoorbeeld, worden rustiger wanneer ze een poosje in contact zijn geweest met ezels.

Werken vanuit de Bijbel

De Bijbel is de basis van waaruit wij werken. Het is het fundament onder onze ambitie om te verzorgen en te begeleiden. De Bijbel is de bron waaruit wij putten. We zien Jezus Christus als ons grote voorbeeld en willen leven zoals Hij heeft bedoeld.

De term holistisch komt van het Griekse ‘Holos’, dat geheel betekent. Vanuit deze mensvisie zien we de mens als één geheel, waarbij lichamelijke, psychologische, sociale en geestelijke facetten elkaar beïnvloeden.

De belangrijkste leermeesters bij United Souls zijn de dieren. Dieren leven in het hier en nu. Ze reageren op wat ze voelen, horen, zien en ruiken. Wij mensen daarentegen, handelen vaak vanuit automatismen en aangeleerde patronen. Daar zijn we ons lang niet altijd van bewust. Dieren houden ons een spiegel voor. Zo krijgen we meer inzicht in ons (aangeleerde) gedrag, drijfveren en gevoelens.

Vraag informatie aan:

  Meer weten?

  Stap 1

  Neem contact met ons op via het formulier.

  Stap 2

  Binnen 5 werkdagen nemen wij contact met u op.

  Stap 3

  Samen bespreken we de zorg op maat en hoe we die kunnen inzetten.

  Stap 4

  We spreken een datum af wanneer u kunt komen kijken/meelopen bij de zorghoeve

  Werkwijze

  Ieder mens is uniek. Daarom zoeken wij naar de juiste manier om inzicht in en kwaliteiten van iemand naar boven te brengen. Mens en dier worden aan elkaar gekoppeld door middel van oefeningen. Hierdoor wordt het gedrag van de mens gespiegeld en komen knelpunten aan het licht. Individuele doelen, zoals samenwerken, initiatief nemen, gestructureerd werken en zelfvertrouwen worden bereikt door de ruimte, natuur en rust die mensen bij ons vinden. Met elkaar onderhouden we de Zorghoeve met (creatieve) en seizoensgebonden activiteiten.